Skip to main content
16 juni 2022

SSHO wint Haarlem Participatieprijs 2022

SSHO wint Haarlem Participatieprijs 2022

Haarlem, donderdag 16 juni 2022

“Het meest aansprekende burgerinitiatief door de wijze waarop zij een grote groep mensen uit hun isolement haalt door hen te activeren en het centrum in Schalkwijk te laten komen. Een plek waar ze zich veilig en vertrouwd voelen met veel herkenningspunten. Hier worden zij opgevangen door vrijwilligers en welkom geheten. Zij kunnen hier met elkaar in gesprek gaan, een spelletje doen onder het genot van koffie of thee. Er zijn ook directe aanspreekpunten die hen ook kunnen helpen met moeilijkheden waar zij tegen aan lopen. SSHO is er niet alleen voor mensen met een Somalische achtergrond maar bereikt ook andere groepen in Haarlem.”
Het zijn de woorden uit het juryrapport van de Haarlem Participatieraad die SSHO de Participatieprijs 2022 oplevert. De prijs is woensdag uitgereikt door wethouder M.T. Meijs van de gemeente Haarlem.
De Participatieprijs werd overhandigd bij stichting SSHO, in hun ontmoetingscentrum Schalkwijk Divers!

Het project Meedoen Schalkwijk, waar SSHO continu groepen en personen bij elkaar brengt middels thema’s die er actueel toe doen, of gewoon leuk zijn om mee aan de slag te gaan. Van opvoeding in Nederland, tot budgetbeheersing en van samen ontbijten tot samen hardlopen, werd ook door de jury uitgelicht. Meedoen Schalkwijk is een lopend project tot maart 2023. Ondertussen is SSHO druk de volgende activiteiten en evenementen te ontwikkelen.

Over SSHO

De Stichting Somaliërs Haarlem en omgeving (SSHO) is opgericht in 2007 om de groep vluchtelingen en migranten uit Somalië die in Haarlem woont, te betrekken bij de samenleving. Wat begon als een initiatief van een aantal gevluchte studenten, is tegenwoordig een organisatie die dagelijks migranten en vluchtelingen met diverse achtergronden helpt en ondersteunt.

Mahad Ahmed, een van die studenten die de stichting ruim vijftien jaar geleden oprichtte, is tegenwoordig de bestuursvoorzitter van SSHO en verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie. Jaarlijks worden ruim honderd mensen actief geholpen en maatschappelijk betrokken bij hun leven in Haarlem door SSHO.


Noot voor de redactie:

Met vragen kunt u contact opnemen via ssho@caprea-media.nl of bellen met
Mahad Ahmed 06 1969 1843 (SSHO), of Remco Rhee 023 576 55 92 (CAPREA MEDIA).

Foto’s bij dit bericht zijn rechtenvrij en zonder vermelding te gebruiken, ter ondersteuning van de publicatie van dit persbericht.


Foto’s

Bashir Abdukadir (SSHO) – Mahad Ahmed (SSHO) – Wethouder M.T. Meijs (gemeente Haarlem) / SSHO wint Participatieprijs 2022

Bashir Abdukadir (SSHO) – Mahad Ahmed (SSHO) – Wethouder M.T. Meijs (gemeente Haarlem) / SSHO wint Participatieprijs 2022

Mahad Ahmed (SSHO) – Hussein Elmi – Bashir Abdukadir (SSHO) / SSHO wint Participatieprijs 2022

Bashir Abdukadir (SSHO) – Mahad Ahmed (SSHO) / SSHO wint Participatieprijs 2022